voetbalzone

‘Real Madrid slaat verzoek af en betaalt FC Porto 7,5 miljoen euro’

Erik van Dam02 jun 2015, 21:43
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2015, 21:43
Advertentie

Real Madrid is volgens Marca niet van zins Casemiro te verkopen aan FC Porto. De 23-jarige middenvelder van Braziliaanse komaf mocht vorig jaar zomer tijdelijk naar Portugal vertrekken en deed het daar prima. FC Porto wilde graag gebruikmaken van de optie in het huurcontract om Casemiro definitief in te lijven, tegen een betaling van 7,5 miljoen euro. Real Madrid wil daaraan echter geen medewerking verlenen.

voetbalzone

Real kon, wanneer Casemiro definitief zou vertrekken, hem terugkopen voor vijftien miljoen euro. De nummer twee van de Primera División is echter van plan Casemiro er vanaf nu bij te houden. Dat betekent dat het zelf 7,5 miljoen euro moet overmaken naar os Dragões om de zaak af te kopen. Mogelijk heeft aanstaand trainer Rafael Benítez, wiens komst woensdag moet worden bevestigd, daartoe opdracht gegeven.

De kans bestaat dat Casemiro na de voorbereiding alsnog op huurbasis vertrekt, maar hij zal zich sowieso eerst weer moeten melden in Spanje. Hij heeft nog een doorlopend contract in Madrid. Als Casemiro straks verhuurd wordt of betrokken wordt als wisselgeld in een andere deal, zal Real Madrid vijftien miljoen euro als genoegdoening moeten betalen aan FC Porto. Afgelopen seizoen speelde de zevenvoudig international in totaal 41 wedstrijden voor os Dragões, waaronder ook duels in de Champions League.

In dienst van Real Madrid kwam de Braziliaan tot op heden tot dertien competitiewedstrijden, waarvan elf als invaller. De concurrentie zal straks waarschijnlijk weer fors zijn, maar gezien de betaling die Real nu moet doen aan FC Porto ligt het in de lijn der verwachting dat Casemiro voorlopig gewoon bij de Madrilenen blijft.

Bezig met laden …