voetbalzone

Real Madrid sluit komst Thiago niet uit: 'Als Barcelona hem niet wil...'

Daniel Cabot Kerkdijk30 mei 2013, 00:20
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2013, 00:20
Advertentie
/

Na het komende EK Onder-21 in Israël moet duidelijk worden waar de sportieve toekomst van Thiago Alcántara ligt. De 22-jarige middenvelder is er ook dit lopende seizoen niet in geslaagd om een basisplaats in het elftal van Barcelona te veroveren en de laatste dagen wordt hij met Engelse clubs als Manchester United en Manchester City in verband gebracht. Zelfs Real Madrid sluit de komst van de Braziliaanse Spanjaard niet uit.

Thiago heeft officieel een transferclausule van 90 miljoen euro in zijn doorlopende contract, maar door zijn gebrek aan speeltijd is deze contractueel naar 18 miljoen euro gedaald. Dit omdat hij in ongeveer 60 procent van de duels minder dan 30 minuten binnen de lijnen stond. Florentino Pérez sluit de zomerse komst van Thiago niet uit, zo verzekerde hij woensdagavond in gesprek met Cadena COPE. "Ik zie graag dat alle goede voetballers voor Real Madrid spelen", claimde de voorzitter.

Pérez kreeg de vraag of hij voor Thiago gaat, tenzij blijkt dat de relatie met Barcelona hierdoor onder druk komt te staan. "Als er een speler is die Barcelona niet wil en Real Madrid wel, dan vind ik het okay." Het contract van de in Italië geboren middenvelder loopt in de zomer van 2015 af. Thiago debuteerde vier jaar geleden in de hoofdmacht van Barcelona en is de zoon van voormalig wereldkampìoen Mazinho.

Bezig met laden …