voetbalzone

'Real Madrid stuurt wederom talent voor miljoenen naar Bundesliga'

Daniel Cabot Kerkdijk05 aug 2012, 16:23
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2012, 16:23
Advertentie
/

TSG Hoffenheim staat op het punt om zich te versterken met Joselu. Volgens diverse Spaanse media zal de Bundesliga-club spoedig de komst van de 22-jarige aanvaller van Real Madrid wereldkundig maken. Met de overgang van de aanvaller, die Luis Sanmartín Mato heet, is een bedrag van zes miljoen euro gemoeid.

Joselu reist zondag naar verluidt naar Duitsland voor een medische keuring. Real Madrid heeft zich in de onderhandelingen verzekerd van een terugkoopclausule. In de komende twee seizoenen kan de aanvaller voor een vast bedrag worden teruggekocht: tot 30 juni 2013 voor 7,5 miljoen euro. Dat bedrag ligt tussen 1 juli 2013 en 30 juni 2014 een half miljoen euro hoger.

Joselu maakte de afgelopen twee seizoenen 33 doelpunten voor Real Madrid Castilla, het tweede elftal van de Spaanse topclub. Generatiegenoot Dani Carvajal werd enkele weken geleden voor vijf á zes miljoen euro naar Bayer Leverkusen getransfereerd. De rechtsback, twintig jaar, kan binnen drie jaar worden teruggekocht voor een reeds van tevoren bepaald bedrag.

Bezig met laden …