voetbalzone

Real Madrid versterkt zich met sterspeler van WK-Onder 20 in 2011

Daniel Cabot Kerkdijk30 aug 2013, 21:05
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2013, 21:05
Advertentie
/

Real Madrid maakt vrijdagavond via de officiële kanalen de komst van Henrique Almeida wereldkundig. De 22-jarige aanvaller wordt op huurbasis van Botafogo overgenomen en zal zijn wedstrijden tot volgend jaar zomer voor Real Madrid Castilla gaan spelen. De Spaanse topclub heeft tevens een optie tot koop in het huurcontract laten opnemen.

Henrique doorliep de jeugdopleiding van Sao Paulo en was in zijn tienerjaren een van de grootste aanvallende talenten van Brazilië. Toch slaagde hij er niet in om door te breken in de hoofdmacht van de Braziliaanse club en vorig jaar speelde hij een intermezzo voor Granada, eveneens zonder succes. Botafogo is zijn laatste club in Brazilië.

Als jeugdinternational was Henrique succesvoller. Op het WK Onder-20 in Colombia, twee jaar geleden, vergaarde hij samen met spelers als Casemiro, Oscar en Lucas Moura mondiale roem. Daarnaast werd hij tot topscorer en beste speler van het toernooi uitgeroepen. Casemiro maakte in januari de overstap naar Real Madrid Castilla, op huurbasis van Sao Paulo. Real Madrid lichtte deze zomer de optie tot koop in het huurcontract van de 21-jarige middenvelder, die inmiddels tot de A-selectie behoort.

Bezig met laden …