voetbalzone

Real Madrid wast handen in onschuld: 'Wij wisten helemaal van niks'

Daniel Cabot Kerkdijk02 dec 2015, 23:15
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2015, 23:15
Advertentie

Bij Real Madrid was men niet op de hoogte van de schorsing van Denis Cheryshev voor het bekerduel met Cádiz, woensdag in Zuid-Spanje. De aanvaller verscheen echter aan het startsignaal en nu dreigt de Madrileense topclub uit de Copa del Rey te worden gezet. Cheryshev ontving vorig seizoen, toen hij was verhuurd aan Villarreal, drie gele kaarten in het bekertoernooi en nam deze schorsing mee naar Real Madrid.

voetbalzone

"De club wist helemaal van niks", zo benadrukte Rafael Benítez op de persconferentie, na de 1-3 zege. "De Spaanse voetbalbond heeft niets doorgegeven en hij is naar de kant gehaald toen wij ervan op de hoogte waren. Van Villarreal hebben wij ook niets vernomen. Pas in de rust kwamen we erachter. In de tweede helft heb ik Cheryshev gewisseld, om te laten zien dat er geen kwaad achter zit."

Het was niet de enige vraag die Benítez over het bizarre incident kreeg, maar de coach van Real Madrid had weinig trek om telkens hetzelfde antwoord te geven. "Ik heb een antwoord gegeven. We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld, we hebben gewonnen en ik ben erg tevreden over het spel van mijn spelers. Meer kunnen we nu niet doen. Ik heb nu al drie vragen over hetzelfde onderwerp gehad."

Emilio Butragueño was verbaasd over de gang van zaken, zo erkende hij. De bestuurder van Real Madrid verliet zijn zitplaats in de eerste helft en keerde niet meer terug. De oud-aanvaller probeerde in de catacomben meer informatie te verzamelen. "We hebben van de bond niks vernomen, noch van Villarreal. Dat is de club die van de schorsing van Cheryshev wist. En Cheryshev was nergens van op de hoogte."

Butragueño wacht de ontwikkelingen in de komende dagen af. "Er zal een beslissing moeten worden genomen, op basis van de regelgeving. Maar onze intenties waren goed, dat weet iedereen. Nogmaals, wij hebben van niemand iets vernomen." De media in Spanje publiceren echter een document van de Spaanse voetbalbond: een lijst met schorsingen die in augustus naar alle clubs wordt verstuurd.


Bezig met laden …