voetbalzone

‘Real Madrid wil transferrecord deze zomer verbreken en reserveert 200 miljoen’

Jonathan van Haaster14 jun 2023, 18:31
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2023, 18:31
Advertentie

Volgens L'Équipe is de kans nog altijd aanzienlijk dat Real Madrid deze zomer aan de haal gaat met Kylian Mbappé. De superster van Paris Saint-Germain bezit over een contract tot medio 2024, maar wil zijn verblijf in de Franse hoofdstad niet verlengen. Real Madrid, dat al langere tijd naar de diensten van Mbappé hengelt, reserveert volgens L'Équipe een transfersom van 200 miljoen euro om hem deze zomer nog over te nemen.

Om een transfervrij vertrek van Mbappé te voorkomen zal PSG zijn aanvaller deze zomer of desnoods aanstaande winter moeten verkopen. Dat klinkt als muziek in de oren bij Real Madrid, dat in de zomer van 2022 al zeer dicht bij het aantrekken van de vleugelspeler was. Toentertijd verraste Mbappé door zijn contract in het Parc des Princes alsnog te verlengen tot medio 2024. Mbappé heeft een optie in zijn contract om de verbintenis met een jaar te verlengen, maar heeft besloten daar geen gebruik van te maken. Volgens de aanvaller zelf was de clubleiding van de Fransen daar al sinds 15 juli 2022 van op de hoogte. PSG zou desondanks verbaasd zijn over de wens van Mbappé om zijn contract niet meer te willen verlengen.

Eerder deze week maakte L'Équipe wereldkundig dat Mbappé zijn contract niet wil verlengen. Bijzonder snel werden de geluiden over een aanstaande dienstverband bij Real Madrid sterker. Zo schreef Le Parisien dat Mbappé deze zomer naar de Spaanse hoofdstad wil vertrekken, iets waar Mbappé niets van moest hebben. De 68-voudig international liet in een reactie op het nieuwsbericht op Twitter in duidelijke bewoordingen weten wat hij van het nieuwsbericht vond. "LEUGENS”, schreef hij in hoofdletters. “Tegelijkertijd: hoe groter de leugen, hoe beter die werkt. Ik heb al gezegd dat ik volgend seizoen verder ga bij PSG, waar ik heel gelukkig ben.” In dat geval zou Mbappé PSG in de zomer van 2024 transfervrij verlaten, iets wat de club niet ziet zitten.

Mbappé speelt sinds de zomer van 2018 voor PSG, dat hem destijds voor 180 miljoen euro overnam van AS Monaco. De verwachting is dat les Parisiens meer dan 200 miljoen euro willen ontvangen bij een vertrek van de superspits, waardoor Real Madrid nog wat extra's zou moeten toevoegen aan de gereserveerde som van 200 miljoen. De afgelopen jaren speelde Mbappé maar liefst 260 officiële wedstrijden voor PSG, waarin hij goed was voor 212 doelpunten en 98 assists. Daarmee is hij de topscorer aller tijden van de Europese grootmacht. Mogelijk raakt PSG naast Lionel Messi dus een tweede wereldster kwijt deze zomer.

Bezig met laden …