voetbalzone

‘Real Madrid zet Barcelona op achterstand van zeven punten’

Thijs Post23 mrt 2014, 00:00
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2014, 00:00
Advertentie

Zondag valt er mogelijk een voorbeslissing in de Primera División. Real Madrid neemt het in eigen huis op tegen Barcelona en als de thuisploeg wint, kijken de bezoekers tegen een achterstand van zeven punten aan. De meeste bezoekers van Voetbalzone zien Real Madrid als de grote favoriet.

voetbalzone

Op de vraag ‘Hoe eindigt Real Madrid tegen Barcelona?’ gaven meer dan 15.000 bezoekers van de website een antwoord. Liefst 61 procent van de bezoekers antwoordde ‘Een zege voor Real Madrid’. Dat is op basis van de thuisreputatie van de Koninklijke misschien ook niet zo raar. Real verloor op 28 september 2013 van stadsgenoot Atlético (0-1), maar in de negen daaropvolgende competitiewedstrijden in eigen huis bleek de ploeg van trainer Carlo Ancelotti onverslaanbaar.

De optie ‘Een zege voor Barcelona’ werd gekozen door 32 procent van de stemmers. De Catalanen hebben het in het kalenderjaar 2014 bijzonder lastig in de uitwedstrijden. Het team van coach Gerardo Martino speelde na de jaarwisseling vijf competitiewedstrijden buiten Camp Nou en er werd slechts een keer gewonnen (Sevilla, 1-4). Atlético Madrid (0-0) en Levante (1-1) hielden Barcelona op een gelijkspel, terwijl de voorbije twee uitwedstrijden zelfs verloren gingen voor Barcelona. Real Sociedad (3-1) en Real Valladolid (1-0) bleken te sterk. Een gelijkspel tussen Real en Barcelona ligt volgens de bezoekers van Voetbalzone niet voor de hand: slechts zeven procent denkt dat El Clásico eindigt in een puntendeling.

Bezig met laden …