voetbalzone

'Real Madrid zet eerste stap en contacteert Thiago via tussenpersoon'

Daniel Cabot Kerkdijk01 jun 2013, 10:00
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2013, 10:00
Advertentie
/

Het lijkt erop dat Real Madrid werk gaat maken van de komst van Thiago Alcántara. Volgens het Catalaanse RAC1 zijn de eerste contacten tussen de 22-jarige middenvelder van Barcelona en de onttroonde landskampioen inmiddels een feit. Vader en oud-wereldkampioen Mazinho zou toestemming hebben gegeven.

Mazinho zou een tussenpersoon hebben laten weten dat de onderhandelingen met Real Madrid gestart kunnen worden. Door het gebrek aan speeltijd in het Camp Nou, door blessureleed en de moordende concurrentie, is de transferclausule van Thiago van 90 naar 18 miljoen euro gedaald. Dit omdat hij in ongeveer 60 procent van de duels minder dan 30 minuten binnen de lijnen stond.

Florentino Pérez sloot afgelopen week de zomerse komst van Thiago niet uit, "Ik zie graag dat alle goede voetballers voor Real Madrid spelen", claimde de voorzitter van Real Madrid. Pérez kreeg ook de vraag of hij voor Thiago gaat, tenzij blijkt dat de relatie met Barcelona hierdoor onder druk komt te staan. "Als er een speler is die Barcelona niet wil en Real Madrid wel, dan vind ik het okay." Het contract van de in Italië geboren middenvelder loopt in de zomer van 2015 af.

Bezig met laden …