voetbalzone

'Real Madrid zet verdediger van stadsgenoot Atlético op verlanglijst'

Bart Kruyt31 mrt 2016, 16:21
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2016, 16:21
Advertentie

Real Madrid schijnt van plan te zijn om Pepe in de zomer te verkopen en is op zoek naar een nieuwe centrale verdediger. De namen van onder meer John Stones (Everton), Marquinhos (Paris Saint-Germain) en Aymeric Laporte (Athletic Club) werden al genoemd, maar volgens Marca denkt Real nu ook aan de komst van een verdediger van Atlético Madrid.

/

De Spaanse sportkrant beweert dat José María Giménez ook in beeld is bij Real. Atlético zal de verdediger ongetwijfeld niet willen verkopen aan de stadsgenoot, waardoor Real alleen een kans lijkt te maken als het de gelimiteerde afkoopsom die in het contract van Giménez staat op tafel legt. De vastgestelde transfersom ligt op 65 miljoen euro.

De 21-jarige Giménez heeft nog een contract voor ruim twee jaar bij Atlético, dat de Uruguayaan in 2013 overnam van Danubio. In zijn eerste seizoen in Spanje kwam hij nog maar tot een competitieduel, maar vorig seizoen mocht hij in twintig competitiewedstrijden meedoen en dit voetbaljaar staat de teller al op 24 competitieduels, allemaal als basisspeler. Giménez speelde ook al 25 interlands voor Uruguay.

Bezig met laden …