voetbalzone

‘Real Madrid ziet af van optie tot koop en geeft Atlético Madrid ruim baan’

Daniel Cabot Kerkdijk14 jun 2019, 22:01
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2019, 22:01
Advertentie

Atlético Madrid heeft zich zo goed als zeker verzekerd van de diensten van Mario Hermoso, zo melden Spaanse media vrijdagavond. Volgens de laatste berichten heeft de nummer twee van het voorbije LaLiga-seizoen een persoonlijk akkoord met de centrale verdediger én is men eveneens tot een vergelijk met werkgever Espanyol gekomen.

Hermoso doorliep de jeugdopleiding van Real Madrid, maar kwam nimmer tot een officieel duel in de hoofdmacht. De 23-jarige verdediger, die centraal achterin of als linksback uit de voeten kan, werd uitgeleend aan Real Valladolid en maakte medio 2017 de overstap naar Espanyol, waar hij een contract voor drie seizoenen ondertekende.

Hermoso beleefde afgelopen seizoen het sterkste voetbaljaar in zijn loopbaan, met een oproep voor het nationale elftal als hoogtepunt. Hij voltooide drie van de laatste vijf interlands van Spanje en lijkt richting het EK van volgend jaar zomer de vaste partner van Sergio Ramos in het hart van de verdediging te zullen zijn.

Real Madrid beschikt over een terugkoopoptie van 7,5 miljoen euro, maar heeft naar verluidt op aandringen van Hermoso ervoor gekozen om ‘de Atlético-wens’ van de verdediger te respecteren. De Spaanse topclub ontvangt hoe dan ook vijftig procent van de transfersom van naar verluidt achttien miljoen euro, net als Espanyol. Voor de club uit Catalonië is het de laatste kans om nog een redelijk bedrag te vangen voor een speler met nog een contract voor een jaar.

Bezig met laden …