voetbalzone

‘Real Madrid zit niet stil en wil ‘Galáctico’ ophalen in München’

Erik van Dam31 mei 2016, 14:04
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2016, 14:04
Advertentie
/

Real Madrid won zaterdagavond de tweede Champions League in drie seizoenen tijd en de elfde in de historie. De komende maanden staan in het teken van het opbouwen van de selectie voor het seizoen 2016/17 en volgens AS kan er vuurwerk verwacht worden. De Koninklijke is volgens de Spaanse krant plannen aan het smeden om David Alaba over te nemen van Bayern München.

Alaba timmert al jaren aan de weg op de linkerflank en als defensieve middenvelder bij Bayern. De 23-jarige Oostenrijker heeft zich opgewerkt tot een belangrijke pion in het team en wordt door de clubleiding gezien als onverkoopbaar. Toch wil Real Madrid het proberen en kijken hoe lang de Duitsers ‘nee’ blijven zeggen. AS weet dat er al een eerste bod is neergelegd ter waarde van vijftig miljoen euro.

/

Bayern zal daar naar verwachting linea recta negatief op antwoorden. De Duitse recordkampioen kan dat ook doen, want men zit niet verlegen om geld en bovendien is Alaba in meerdere opzichten belangrijk. Hij is nog jong, speelt goed, ligt nog tot 2021 vast, wordt alleen maar meer waard en bovendien staat hij op de drempel van het EK 2016 met Oostenrijk. De kans is dan ook groot dat Bayern en Real er een transferspel van gaan maken, de komende maanden.

Real wil echter dat Zinédine Zidane kan bouwen aan een nieuw team vol wereldsterren, zogenaamde Galácticos. Alaba past uitstekend in het profiel en moet dan ook naar Madrid worden gehaald. Barcelona en Manchester City zijn ook al langere tijd gecharmeerd van Alaba en zelf heeft hij al eens aangegeven dat hij Barcelona zeker zou zien zitten. De vraag is volgens AS echter wat Alaba doet wanneer Real Madrid en Bayern na lang onderhandelen tot een akkoord zouden komen.

Bezig met laden …