voetbalzone

'Real Madrid zit Van Gaal dwars in strijd om defensief toptalent'

Bart Kruyt26 jan 2015, 09:30
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2015, 09:30
Advertentie

Het ziet er niet naar uit dat Aymeric Laporte nog lang bij Athletic Club zal blijven spelen. De verdediger staat bekend als een erg groot talent en wordt nu ook in verband gebracht met de grootste clubs ter wereld. Manchester United zou al een tijdje belangstelling hebben; nu meldt Marca dat Real Madrid Laporte ook op het verlanglijstje heeft staan.

voetbalzone

Real is de laatste tijd druk bezig met het aantrekken van toptalenten en Laporte lijkt precies in de nieuwe filosofie te passen. De Fransman is pas twintig jaar oud, maar speelde wel al 68 competitiewedstrijden voor Athletic in de Primera División. Bij Real is hij in beeld als mogelijke opvolger voor Pepe, die de dertig inmiddels is gepasseerd en een contract tot medio 2016 heeft.

De transfersom voor Laporte zou nog wel een probleem kunnen zijn: de verdediger ligt nog tot de zomer van 2018 vast bij Athletic en in die verbintenis staat een gelimiteerde afkoopsom van 42 miljoen euro. Athletic heeft al aangegeven dat het niet van plan is om de mandekker voor minder dan dit bedrag te laten gaan.

Bezig met laden …