voetbalzone

Real Mallorca gaat in hoger beroep tegen uitsluiting van Europa League

Daniel Cabot Kerkdijk23 jul 2010, 13:01
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2010, 13:01
Advertentie

Real Mallorca gaat in hoger beroep naar aanleiding van de beslissing van de Europese voetbalbond UEFA om de Spaanse club uit te sluiten van deelname aan de Europa League. De licentie van de Spaanse club is in de optiek van de UEFA niet volgens de in 2008 vastgestelde regels van de Europese voetbalbond verstrekt. Mallorca heeft bovendien niet aan de in die regels vermelde verplichtingen voldaan.

/

De eilandbewoners reageerden 'verrast' op de uitspraak. De nummer vijf van het afgelopen seizoen in de Primera División stelt op 14 mei een UEFA-licentie van de Spaanse voetbalbond (RFEF) te hebben gekregen. Mallorca, dat getraind wordt door Michael Laudrup, vroeg in mei vrijwillig uitstel van betaling aan om een schuld van naar verluidt zestig miljoen euro te herstructureren.

"Ik denk niet dat we erbuiten worden gehouden", sprak Laudrup vrijdagmiddag zijn vertrouwen uit in de afloop. De plaats van Mallorca wordt mogelijk ingenomen door Villarreal dat als zevende eindigde. Nummer zes Getafe was al geplaatst.

Bezig met laden …