voetbalzone

Real Mallorca geeft De Guzman ultimatum na miljoenenbod uit Rusland

Daniel Cabot Kerkdijk13 aug 2011, 10:45
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2011, 10:45
Advertentie

Real Mallorca wil uiterlijk binnen een week weten of Jonathan de Guzman ingaat op de avances van Rubin Kazan. De Russische topclub heeft 8,5 miljoen euro over voor de middenvelder en met dat bedrag voldoet men aan de afspraak die geldt tussen de ex-Feyenoorder en de Primera División-club. De Guzman heeft weliswaar een transferclausule van twaalf miljoen euro, maar bij een aanbieding van minimaal acht miljoen euro zou dit serieus in overweging worden genomen.

/

De Guzman moet vóór 20 augustus de knoop doorhakken, daar Real Mallorca reeds aan zaakwaarnemer Jan de Visser heeft laten weten dat men de middenvelder voor 8,5 miljoen euro aan Rubin Kazan wil verkopen. Villarreal bood eerder deze maand circa zes miljoen euro, maar voor een dergelijk bedrag wilde de eilandclub niet om de tafel zitten. De belangstelling uit Kazan voor de Nederlandse Canadees is niet nieuw, maar de Champions League-club heeft haar interesse inmiddels geconcretiseerd.

Grootaandeelhouder Lorenzo Serra Ferrer en De Guzman hebben niet één maar twee afspraken op papier staan. De middenvelder, die vorig jaar gratis overkwam van Feyenoord, krijgt bij een transfer van minimaal acht miljoen euro twintig procent van de transfersom: 1,6 miljoen euro. De Guzman was vorig seizoen een van de smaakmakers van Mallorca, dat ternauwernood aan degradatie ontsnapte.

Bezig met laden …