voetbalzone

Real Mallorca moet concurrent De Guzman eerst nog verhuren

Bart Kruyt17 dec 2010, 08:02
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2010, 08:02
Advertentie

Shinji Kagawa heeft een hoop deuren geopend voor zijn landgenoten. De Japanse spelmaker is dit seizoen de revelatie bij Borussia Dortmund en sindsdien willen diverse clubs in Europa een Japans talent naar Europa halen. Real Mallorca waagt de gok met Akihiro Ienaga, die donderdag de medische keuring doorstond en voor vijf jaar tekende bij de Spaanse middenmoter.

De 24-jarige middenvelder wordt overgenomen van Cerezo Osaka en zal in eerste instantie verhuurd worden aan een andere club in Europa, omdat Mallorca al drie spelers van buiten de EU in de selectie heeft zitten. In de toekomst kan Ienaga de ploeg van Michael Laudrup echter zeker helpen, zo is de overtuiging van de technische staf en het bestuur van Mallorca.

In het contract van de toekomstige concurrent van Jonathan De Guzman komt een gelimiteerde afkoopsom van achttien miljoen euro te zitten, zo meldt Mallorca op haar website. Ienaga speelde afgelopen seizoen 31 competitieduels voor Cerezo Osaka en speelde hiervoor bij Oita Trinita en Gamba Osaka. De middenvelder heeft één interland achter zijn naam staan.

Bezig met laden …