voetbalzone

Real Mallorca verliest hoger beroep tegen uitsluiting Europa League

Erik van Dam09 nov 2010, 14:15
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2010, 14:15
Advertentie

Real Mallorca is uitgeprocedeerd. De Spaanse club eindige vorig seizoen op de vijfde plaats in de Primera División; die gaf recht op een startbewijs in de Europa League, maar vanwege de ongezonde financiële huishouding van de club stak de UEFA daar een stokje voor. Tot woede van Mallorca, dat beroep aantekende en ook nog een hoger beroep. Dat laatste is nu verloren.

Met een schuld van zestig miljoen euro hebben de eilandbewoners het moeilijk. Trainer Michael Laudrup en zijn manschappen hadden gehoopt mee te mogen doen in het kleinere Europese toernooi, maar werden de deur gewezen. Vanaf nu kunnen zij zich dan ook definitief richten op de Spaanse competitie. Laudrup sprak eerder al zijn ergernis over de gang van zaken bij de UEFA uit. “Wat de UEFA laatst heeft gezegd, is absoluut goed. Clubs moeten hun financiële zaken goed op orde hebben. Maar het is gemakkelijker om een kleinere club uit te sluiten dan een topclub met miljoenen euro’s aan schuld”, aldus de Deen.

Emilio Garcia, directeur bij de Spaanse bond (RFEF), zegt dat de UEFA in haar recht staat met de uitsluiting van Real Mallorca. De bond zelf vond het ook geen goed idee dat de club mee zou mogen doen. “Dit laat zien dat de redenen voor afwijzing binnen de rechten liggen van de RFEF en de UEFA. Als een club de economische verplichtingen niet nakomt om mee te mogen doen in die competitie, is dat niet goed voor de sport. Daarom mag het dus niet meedoen.”

Bezig met laden …