Real Mallorca verrast na Barcelona en Real Madrid ook Valencia

Daniel Cabot Kerkdijk23 okt 2010, 23:54
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2010, 23:54

Real Mallorca blijft onberekenbaar. De ploeg van Michael Laudrup presteert dit seizoen wisselvallig door onder meer aansprekende resultaten tegen Barcelona (1-1) en Real Madrid (0-0) neer te zetten. Zaterdagavond had een andere Champions League-tegenstander, Valencia, het ook bijzonder lastig: 1-2. Door de nederlaag staat Valencia vierde, terwijl Mallorca naar een achtste plaats stijgt.

/

Na zes minuten wees scheidsrechter Alfonso Álvarez Izquierdo naar de stip in het zestienmetergebied. Pierre Webó kwam oog in oog met doelman Miguel Ángel Moya te staan en struikelde toen hij op doel wilde schieten, toch kregen de bezoekers een strafschop. Gonzalo Castro schoot slecht in maar voldoende om te scoren. Valencia zocht naar de gelijkmaker, maar creëerde geen duidelijke kansen. Een kopbal van Jonathan de Guzman aan de andere kant had te weinig kracht.

Na een klein half uur spelen verdubbelden de eilandbewoners de voordelige marge. Moya kon een inzet van Ratinho maar half keren en in de rebound was Castro met het hoofd trefzeker: 0-2. Mallorca was daarna dicht bij een derde doelpunt, maar Castro kwam een teenlengte te kort om een pass van De Guzman af te ronden. Valencia verkleinde de achterstand na een door Ratinho veroorzaakte strafschop. Roberto Soldado ontfermde zich over de bal en liet doelman Dudu Aouate kansloos: 1-2.

Op slag van rust had Castro de 1-3 op zijn schoen, maar zijn inzet miste het doel op een haar. Na de onderbreking domineerde Valencia, maar Pablo Hernández en Soldado faalden in de afwerking. Mallorca werd gedwongen om op eigen helft te blijven spelen, al ontbeerde Valencia creativiteit om zich terug in de wedstrijd te vechten. Daardoor gingen de drie punten naar Mallorca. Bij Valencia stond Hedwiges Maduro negentig minuten in het veld, net als De Guzman.