voetbalzone

Real moet zware financiële knoop doorhakken in keeperskwestie

Erik van Dam17 jul 2014, 08:54
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2014, 08:54
Advertentie

Real Madrid heeft een lastige knoop door te hakken, de komende weken. De Koninklijke zal binnen afzienbare tijd de komst van doelman Keylor Navas aankondigen: de Costa Ricaan wordt overgenomen van Levante. Navas moet in het Santiago Bernabéu gaan strijden om een vaste plek onder de lat bij de Champions League-winnaar en gaat daartoe de concurrentie aan met Iker Casillas óf Diego López. Die blijven namelijk niet allebei.

voetbalzone

Navas wordt op zeker niet gehaald als derde keus, weet Marca, dus komt hij in de basis te staan of wordt hij de eerstvolgende in de rij. Zowel Casillas als Diego López maakt dus kans om derde doelman te worden en dat vinden zij allebei geen optie. Real Madrid vindt het ook wat overdreven om een dure keeper als derde keus te laten blijven: liever kiest men wat dat betreft voor Jesús Fernández.

Casillas of Diego López moet dus vertrekken uit Madrid. Laatstgenoemde maakt het Real lastig om hem van de hand te doen. Vorig jaar arriveerde hij in januari en tot ieders verrassing hield José Mourinho aan hem vast, toen Casillas na een blessure weer fit was. Carlo Ancelotti deed hetzelfde en Diego López heeft het vertrouwen niet beschaamd. Hij wil Real Madrid nu alleen verlaten voor een club die net zo’n jaarsalaris betaalt (vijf miljoen euro) als zijn huidige werkgever.

Zowel Casillas als Diego López ligt nog tot de zomer van 2017 vast en ook Casillas verdient behoorlijk. Real twijfelt bovendien nog altijd of het wel zo ver kan gaan dat het San Iker, die in zijn leven geen andere club diende dan los Merengues, aan de kant zet. Het zal Navas echter toch halen en Diego López behouden, dus lijkt er geen andere optie op te zitten.

Bezig met laden …