voetbalzone

Real roept verdediger terug naar Madrid via terugkoopclausule

Erik van Dam03 jun 2013, 12:32
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2013, 12:32
Advertentie

Real Madrid heeft Dani Carvajal teruggehaald naar de Primera División. De vicekampioen van Spanje liet de 21-jarige verdediger vorig jaar zomer voor vijf miljoen euro naar Bayer Leverkusen vertrekken, maar legde toen contractueel vast dat Carvajal voor een vastgestelde som teruggehaald mocht worden. Real heeft nu gebruikgemaakt van die optie, bevestigt Bayer Leverkusen.

/

Die Werkself laten niet weten hoe hoog de vastgestelde transfersom is, maar er wordt al een tijd gesproken over een bedrag van acht miljoen euro. Voorzitter Florentino Pérez liet vorige week al weten dat het ‘zeer waarschijnlijk’ was dat Real de clausule zou benutten. “Ik denk dat we dat doen, ja. Hij is één van ons en heeft geholpen het fundament te leggen voor dat wat er nu staat bij Real Madrid.”

Carvajal heeft een sterk seizoen achter de rug in de Bundesliga. Hij miste maar twee duels van Leverkusen en werd ook jeugdinternational: tegen Italië en België mocht hij meedoen met Spanje Onder-21. In het shirt van Real Madrid kwam hij nog niet tot een officieel debuut in de hoofdmacht: wel speelde hij 63 duels voor Castilla. Afgelopen seizoen stond Álvaro Arbeloa doorgaans op de plek aan de rechterkant in de laatste linie.

Bezig met laden …