voetbalzone

Real schrijft Ödegaard in en gaat mogelijk voor record in Champions League

Thijs Post04 feb 2015, 13:53
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2015, 13:53
Advertentie

Real Madrid heeft nieuwkomer Martin Ödegaard ingeschreven voor de Champions League. De zestienjarige Noor, in zijn eerste wedstrijd voor Real Madrid Castilla direct goed voor twee assists, kan de jongste speler ooit worden die actief is in het miljoenenbal. Dan moet hij op 18 februari wel in actie komen in de uitwedstrijd tegen Schalke 04.

voetbalzone

Ödegaard, die werd overgenomen van Strömsgodset, gaat in de Champions League spelen met rugnummer 21. Ödegaard kan het record afpakken van Celestine Babayaro, die in 1994 in actie kwam bij de wedstrijd tussen Steaua Boekarest en Anderlecht. Hij was toen 16 jaar en 87 dagen oud.

De Spaanse grootmacht richt zich eerst op een competitieduel met Sevilla, woensdagavond. Gareth Bale ligt onder vuur in Santiago Bernábeu, omdat hij geregeld ploeggenoten over het hoofd ziet. “Maar hij is bezig aan een fantastisch seizoen en hij verricht goed werk voor de ploeg”, laat hoofdcoach Carlo Ancelotti optekenen via de officiële kanalen van de club. “Ik denk niet dat hij de fluitconcerten heeft gehoord tegen Real Sociedad. Hij deed ook goede dingen die gewaardeerd werden door de fans.”

Bezig met laden …