Real Sociedad zonder Sarpong geeft in extremis drie punten uit handen

Daniel Cabot Kerkdijk13 sep 2010, 22:50
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2010, 22:50

Real Sociedad is maandagavond tegen haar eerste puntverlies van het nieuwe seizoen aangelopen. De ploeg van trainer Martín Lasarte leek in en tegen Almería op weg naar een nipte 1-2 overwinning, maar in de slotminuut incasseerden de Basken nog een tegendoelpunt: 2-2. Jeffrey Sarpong zat wederom niet bij de wedstrijdselectie en moet nog geduldig wachten op zijn officiële debuut.

De werkgever van Sarpong won op de eerste speeldag van Villarreal en ging in Andalusië uitstekend van start. Na een voorzet van David Zurutuza kopte aanvaller Raúl Tamudo de 0-1 tegen de touwen. Pablo Piatti verzorgde na twintig minuten spelen de gelijkmaker. De Argentijn ontving een pass van Fabián Vargas en schoot de bal onder doelman Claudio Bravo door: 1-1.

Zurutuza stond tien minuten later opnieuw aan de basis van een treffer van de Basken. Modeste M'Bami verspeelde de bal aan de middenvelder en Francisco Sutil werkte de bal achter Diego Alves: 1-2. Het venijn in de tweede helft zat in de slotfase. Antoine Griezmann raakte de lat namens het bezoek en José Ulloa bepaalde de eindstand. Hij nam de bal met de borst aan en schoot uitstekend raak: 2-2.