voetbalzone

'Real-ster wil voor twee jaar naar Amerika en afsluiten bij oude club'

Bart Kruyt16 okt 2013, 12:00
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2013, 12:00
Advertentie

Xabi Alonso heeft wegens een blessure nog geen wedstrijd gespeeld voor Real Madrid in dit seizoen en de vraag is hoeveel duels in het witte shirt er nog gaan komen. De middenvelder beschikt over een aflopend contract in het Santiago Bernabéu en lijkt niet van plan te zijn om bij te tekenen. Clubs uit Engeland en Italië werden al met Alonso in verband gebracht, maar volgens Punto Pelota heeft de Bask zijn zinnen gezet op een avontuur in de Verenigde Staten.

/

Alonso wordt over een ruime maand 32 jaar oud en nadert het einde van zijn loopbaan. "Xabi gelooft dat zijn cyclus bij Real Madrid is voltooid en wil met zijn familie een nieuw avontuur aangaan, in een nieuwe competitie, in een land met een andere cultuur", beweerde verslaggever Pipi Estrada. "Twee clubs uit de Major League Soccer hebben interesse, te weten New York Red Bulls en LA Galaxy."

Alonso kan bij de Amerikaanse clubs voor twee jaar tekenen. "Daarna is hij 34 jaar oud en als hij zich dan nog goed voelt, wil hij zijn loopbaan graag afsluiten bij Real Sociedad", zei Estrada. Alonso begon zijn loopbaan bij de club uit Baskenland, voordat hij in 2004 naar Liverpool ging. Met die club won hij de Champions League. Alonso speelde vijf seizoenen voor the Reds en ging vervolgens voor dertig miljoen euro naar Real, waar hij nu ook bezig is aan zijn vijfde jaar.

Bezig met laden …