voetbalzone

Real-sterren steunen campagne promovendus: 'Het is bijna niet te geloven'

Bart Kruyt26 mei 2014, 10:25
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2014, 10:25
Advertentie

SD Eibar zorgde zondag voor een opmerkelijke prestatie, door voor het eerst in de geschiedenis van de club te promoveren naar de Primera División. Het is echter nog niet helemaal zeker of de bescheiden Baskische vereniging volgend seizoen op het hoogste niveau mag uitkomen: de club zal meer inkomsten moeten genereren om toegelaten te worden door de Spaanse bond.

De RFEF heeft een bepaalde grens verplicht gesteld en Eibar, dat een begroting van slechts 3,5 miljoen euro heeft, moet voor 6 augustus nog 1,7 miljoen euro zien te vinden. De club is inmiddels een campagne gestart om dat geld bij elkaar te krijgen en grote namen als Xabi Alonso en Asier Illarramendi, die tegenwoordig bij Real Madrid zitten, steunen het initiatief.

"Het is bijna niet te geloven dat een gezonde club verplicht wordt dit te doen, terwijl er talloze clubs zijn met veel grotere financiële problemen", zegt Alonso. "Ik hoop dat we ervoor kunnen zorgen dat Eibar komt waar ze verdienen te zijn: in de Primera División." Eibar is een van de weinige clubs in Spanje die zonder schulden zit, maar moet zich nu mogelijk in de schulden gaan steken om in de Primera División te komen. De club is verreweg de kleinste club uit de Segunda División, maar heeft vriend en vijand verrast door twee jaar op rij te promoveren.

Bezig met laden …