voetbalzone

Real-stopper levert verkapte kritiek: 'We zijn nu fitter dan onder Benítez'

Matthijs van Laar15 feb 2016, 13:28
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2016, 13:28
Advertentie
/

Raphaël Varane is blij met de aanstelling van Zinédine Zidane als nieuwe hoofdcoach van Real Madrid. De Fransman nam vorige maand de taken over van Rafael Benítez, die al na een ruim half jaar op straat werd gezet. De andere werkwijze van Zizou werpt volgens de stopper nu al zijn vruchten af.

Varane zegt het niet met zo veel woorden, maar duidelijk is dat hij zich lekkerder voelt onder het bewind van zijn illustere landgenoot. “Zidane is een coach die van het spelletje houdt en graag wil aanvallen”, verklaarde hij maandagmiddag tijdens de persconferentie ter voorbeschouwing op het Champions League-duel met AS Roma. “Hij heeft een fysieke component toegevoegd aan ons spel, waardoor we hoger op het veld kunnen staan en meer druk kunnen uitoefenen op de tegenstander.”

“Hij is close met de spelers, houdt ervan om met ons te praten en hij laat ons video’s zien zodat we kleine details kunnen verbeteren”, vervolgde de 22-jarige stopper, die afgelopen weekend in het duel met Athletic Club (4-2) nog met twee gele kaarten van het veld werd gestuurd. Varane gaat woensdagavond met Real op bezoek bij AS Roma; de eerste van de twee achtste finalewedstrijden in de Champions League.

Bezig met laden …