voetbalzone

‘Real ving bot bij Mourinho en heeft nog drie kandidaten op het oog’

Peter Nusselder18 mei 2015, 10:55
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2015, 10:55
Advertentie

Als het aan Carlo Ancelotti ligt, blijft hij ook komend seizoen de trainer van Real Madrid. De winnaar van de Champions League van 2014 lijkt echter op zoek te gaan naar een nieuwe coach, nadat het huidige seizoen wordt afgesloten zonder hoofdprijs. Vier namen passeerden reeds de revue.

voetbalzone

Volgens Guillem Balague is José Mourinho van Chelsea, die tussen 2010 en 2013 al voor de groep stond in stadion Santiago Bernabéu, een van die kandidaten. De doorgaans goed ingevoerde journalist laat echter weten dat de Portugees zijn voormalig werkgever nul op het rekest heeft gegeven. “Maar het lijkt erop dat Real een nieuwe trainer haalt. Dat gebeurt altijd als ze niets winnen”, vertelt Balague aan Revista de La Liga.

Er zou reeds gesproken zijn met Julen Lopetegui van FC Porto, de bij Borussia Dortmund vertrekkende Jürgen Klopp, Napoli-coach Rafael Benítez en Mourinho. “Zij zijn alle vier al gepolst. Mourinho heeft uiteraard gezegd dat hij het niet doet. Voor Zinédine Zidane komt de functie van hoofdtrainer misschien nog wat te vroeg. Er waren voor aanvang van dit seizoen plannen met hem, maar de beloftes doen het onder zijn leiding niet zo goed, dus er zijn wat twijfels.”

Bezig met laden …