voetbalzone

'Real wil transferclausule van 65 miljoen van Atlético-verdediger betalen'

Daniel Cabot Kerkdijk03 jul 2016, 09:11
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2016, 09:11
Advertentie

Real Madrid houdt de ontwikkelingen rondom Nacho Fernández en Raphaël Varane nauwlettend in de gaten. De verdedigers hebben namelijk diverse aanbiedingen op zak en daarom sluit de Champions League-winnaar de komst van José Maria Giménez van stadsgenoot Atlético Madrid niet uit, zo schrijven diverse Spaanse media zondag.

/

Volgens de laatste berichten is de kans groot dat een delegatie van Real Madrid vandaag of morgen met het management van Giménez om de tafel gaat. Atlético zal niet van plan zijn om de vraagprijs voor de 21-jarige Uruguayaan te verlagen: geïnteresseerde clubs dienen de transferclausule van 65 miljoen euro te betalen. Atlético onderhandelt sowieso al jaren niet meer met Real na de mislukte transfers van Sergio Agüero en Diego Forlán.

Real Madrid heeft al langer interesse in Giménez en dat was ook de reden dat de centrale verdediger vorig jaar een nieuw contract met Atlético ondertekende. De Uruguayaan tekende twee jaar langer bij, tot medio 2020, zag zijn inkomsten verhoogd worden en als tegenprestatie ging zijn transferclausule van 35 naar 65 miljoen euro.

Op de burelen van Real Madrid kijkt men ook naar de toekomst. Pepe en Sergio Ramos, 33 en 30 jaar, zijn ook niet meer de jongste verdedigers en daarom zou men bereid zijn om de transferclausule van Giménez compleet te betalen. De bal ligt echter bij de centrale verdediger, die onder Diego Simeone een basisplaats heeft en weet dat hij geliefd is onder de supporters van los Colchoneros.

Bezig met laden …