voetbalzone

‘Real zorgt voor goede onderhandelingspositie door contractverlenging James’

Chris Meijer13 jul 2017, 09:00
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2017, 09:00
Advertentie

Real Madrid heeft het contract van James Rodríguez nog met één seizoen verlengd voordat hij op huurbasis naar Bayern München vertrok, zo weet Marca te melden. De verbintenis van de Colombiaan bij de Koninklijke loopt nu door tot medio 2021.

Zo wil Real Madrid voorkomen dat James Rodríguez over twee jaar terugkeert met een eenjarig contract. Dat zorgt er namelijk voor dat de Koninklijke in een slechte onderhandelingspositie terechtkomen. Nu de Colombiaan bij terugkomst nog voor twee jaar vastligt, kan Real Madrid in principe een behoorlijk bedrag vragen voor de middenvelder.

Overigens kan Bayern München ook tussentijds besluiten om James Rodríguez definitief over te nemen. In dat geval moet der Rekordmeister volgens de Spaanse krant een bedrag van zestig miljoen euro op tafel leggen. Real Madrid ontvangt tien miljoen euro per seizoen voor de verhuur van de middenvelder, terwijl Bayern München zijn volledige salaris betaalt.

Indien de Duitsers de middenvelder over twee jaar definitief over willen nemen, zal er naar verluidt 35,2 miljoen euro aan Real Madrid moeten worden betaald. Het totale bedrag dat Bayern München dan in 2019 aan de Koninklijke betaald heeft, komt dan uit op zestig miljoen euro.

Bezig met laden …