voetbalzone

'Rebel krijgt boete van 68.000 euro én clausule van 34 miljoen euro'

Daniel Cabot Kerkdijk06 sep 2015, 10:15
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2015, 10:15
Advertentie
voetbalzone

West Bromwich Albion heeft geen zin in een staking van Saido Berahino. De aanvaller wilde in de zomerse transferperiode naar Tottenham Hotspur verkassen, maar daar gaf het bestuur van the Baggies geen toestemming voor. Berahino was zo boos dat hij op Twitter aan voorzitter Jeremy Peace liet weten dat hij van plan was om geen enkele wedstrijd meer voor de Premier League-club te spelen.

Berahino kreeg een paar dagen vrijaf van WBA, maar dient zich vandaag weer te melden. Britse media schrijven dat de Engels jeugdinternational een boete van naar verluidt twee weeksalarissen, in totaal 68.000 euro, zal krijgen voor de inhoud van zijn tweet. WBA is echter ook van plan om de aanvaller een nieuw contract aan te bieden, om op die manier de vertrouwensbreuk weer enigszins te herstellen.

Het standpunt van WBA verandert niet: voor minder dan 34 miljoen euro mag Berahino niet vertrekken. Dat wordt tevens de transferclausule in de nieuwe overeenkomst, als de aanvaller de nieuwe voorwaarden accepteert. De kans is groot dat Berahino akkoord gaat: hij kan het dubbele gaan verdienen. Tottenham zat eerde deze zomer onder de vraagprijs van WBA en bood een flink variabel bedrag aan, afhankelijk van onder meer het aantal gespeelde wedstrijden. Daar hadden the Baggies geen trek in.

Bezig met laden …