voetbalzone

Rechter: Clubs moeten spelers afstaan

30 jul 2008, 11:31
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2008, 11:31
Advertentie
De onafhankelijke Tunesische rechter Slim Aloulou, lid van de Commissie voor de Status van Spelers, heeft woensdag bepaald dat clubs spelers onder de 23 jaar af moeten staan aan hun land om deel te kunnen nemen aan grote sportevenementen. Met name in Duitsland was er een hoop commotie ontstaan over de Brazilianen Diego en Rafinha.

Rafinha (Schalke’04) en Diego (Werder Bremen) reisden vorige week beiden gewoon af naar Parijs, waar de Olympische selectie van Brazilië zich voorbereidde op het toernooi in China. Werder riep vervolgens de hulp in van het Internationale Sporttribunaal (CAS), dat ook één dezer dagen met een uitspraak zal komen. Zij willen de Zuid-Amerikanen namelijk niet kwijt.

Voorlopig is er echter niets wat de spelers tegen kan houden. Nadat eerder de FIFA al aangaf dat de jongelingen vrij uit mogen komen voor hun land, heeft het onafhankelijk gerecht nu hetzelfde bepaald. Mocht het CAS hetzelfde oordelen, dan pas zullen de ‘getroffen’ Duitse clubs zich bij de situatie neerleggen, zo schrijft het Duitse Kicker.
Bezig met laden …