voetbalzone

‘Rechtsback met zes goals zet zinnen op transfer naar Ajax of PSV’

Wessel Antes12 jun 2023, 15:55
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2023, 15:55
Advertentie

Milan van Ewijk gaat voorlopig nog niet in zee met Sporting Portugal, zo meldt het Portugese O Jogo maandag. De 22-jarige Amsterdammer hoopt dat Ajax en PSV zich nog gaan melden bij sc Heerenveen. Van Ewijk, die de komende weken actief zal zijn op het jeugd-EK met Jong Oranje, wil net als Denzel Dumfries via Heerenveen en een Nederlandse topclub bij een Europese grootmacht belanden. De Friezen zouden minstens zes miljoen euro voor zijn diensten verlangen.

Van Ewijk ligt in het Abe Lenstra Stadion nog tot medio 2025 vast, maar staat open voor een nieuw avontuur. Heerenveen nam de rechtsback in juli 2021 voor 600.000 euro over van ADO Den Haag. Sindsdien was Van Ewijk in 78 officiële wedstrijden goed voor zeven doelpunten en vier assists. Momenteel geniet de pijlsnelle steunpilaar van Heerenveen met name belangstelling van Anderlecht en Sporting. Zelf zou Van Ewijk graag nog in de top van de de Eredivisie voetballen, alvorens hij een transfer naar het buitenland maakt.

Ajax lijkt komende zomer wel op zoek te gaan naar een nieuwe rechtsback, daar Jorge Sánchez tot op heden nog niet wist te overtuigen in de Johan Cruijff ArenA. De Mexicaan kwam afgelopen zomer voor vijf miljoen euro over van Club América, maar zou volgens diverse bronnen bij een goed bod alweer mogen vertrekken. Devyne Rensch kan in principe ook op de rechtsbackpositie uit de voeten, maar lijkt als centrumverdediger meer tot zijn recht te komen. Ajax liet met Youri Regeer deze zomer al een rechtsback vertrekken. Het jeugdproduct speelt de komende jaren voor FC Twente, dat 900.000 euro overmaakte naar Amsterdam.

Bij PSV lijkt een nieuwe rechtsback momenteel nog niet echt noodzakelijk. De Eindhovenaren hebben met Jordan Teze, Phillipp Mwene en Shurandy Sambo reeds drie rechtsbacks in huis voor komend seizoen. Ook Mauro Júnior kan eventueel als rechtervleugelverdediger uit de voeten. PSV houdt zich tot op heden voornamelijk bezig met aanvallende versterkingen. Maandag maakte de club bekend dat Peter Bosz de komende drie jaar aan het roer staat in het Philips Stadion.

Bezig met laden …