voetbalzone

Record in de maak: PSG ontvangt bod van 300 miljoen euro op Mbappé

Jan Hoeksema24 jul 2023, 12:51
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2023, 12:51
Advertentie

Al-Hilal heeft een formeel bod ingediend op Kylian Mbappé, zo meldt Fabrizio Romano maandag. Volgens de transfermarktexpert gaat het om een bedrag van 300 (!) miljoen euro, waarmee het wereldwijde transferrecord zou worden verbroken. Dat staat nu nog op naam van Neymar, Mbappés ploeggenoot bij Paris Saint-Germain. Al-Hilal zou de Fransman een contract van slechts een jaar willen aanbieden.

Zaterdag verschenen er in Franse media al berichten over een mogelijk bod van 200 miljoen euro op Mbappé. Nu meldt Romano dat er een bod is gedaan van nog 100 miljoen meer. Hij plaatst gelijk ook een kanttekening: Mbappé en de Saudische club zijn nog niet met elkaar in gesprek. James Benge van het Amerikaanse CBS Sports weet te melden dat Al-Hilal een contract van een jaar wil geven aan de 70-voudig Frans international. In dat jaar zou Mbappé 700 miljoen euro aan salaris kunnen opstrijken.

RMC Sport schreef zaterdag dat Mbappé voor twee jaar kon tekenen, maar dat in zijn contract een aantrekkelijke clausule wordt opgenomen. Hij zou na het eerste seizoen al mogen overstappen naar Real Madrid. Mbappé heeft tevens tot 31 juli om na te denken over de optie die in zijn contract bij PSG is opgenomen. Daarmee kan de aanvaller zijn contract met één jaar verlengen. In dat geval strijkt hij automatisch een loyaliteitsbonus op van liefst tachtig miljoen euro.

PSG is er ondertussen van overtuigd dat Mbappé al een akkoord heeft gesloten met Real Madrid. De nummer twee van het afgelopen LaLiga-seizoen wil de aanvaller volgend jaar transfervrij inlijven. Dit wil de Franse kampioen koste wat het kost voorkomen en daarom gaat de voorkeur uit naar een verkoop deze zomer.

Bezig met laden …