voetbalzone

‘Recordaankoop van 120 miljoen biedt zichzelf aan bij FC Barcelona’

Mart Oude Nijeweeme10 feb 2024, 11:06
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:23
Advertentie

Enzo Fernández heeft zichzelf aangeboden bij FC Barcelona, zo meldt het Spaanse Sport. De 23-jarige middenvelder zou zich ongelukkig voelen bij Chelsea en wil zich laten verleiden tot een overgang naar de Catalaanse grootmacht.

Waar Barcelona de markt verkent en zoekt naar opties die financieel haalbaar zijn voor volgend seizoen, lijken de kandidaten zich vanuit Londen vrijwillig te melden.

Ondanks dat Fernández wekelijks verzekerd is van een basisplaats, zou hij kijken naar een manier om te vertrekken van Stamford Bridge. Sport beweert dat de middenvelder zich via een agent heeft aangeboden bij Barcelona.

De operatie wordt niet als makkelijk beschouwd, daar Fernández als belangrijke schakel wordt gezien bij Chelsea en bovendien nog een contract heet tot medio 2032. In april werd het contract nog met een jaar verlengd.

Chelsea lijkt dan ook niet van plan om de middenvelder zomaar te laten gaan. The Blues betaalden vorig jaar januari, na een glansrol op het WK, ruim 120 miljoen euro voor de diensten van Fernández. Nooit eerder betaalde Chelsea zoveel geld voor een speler.

De Argentijn ging tevens de boeken in als een van de duurste transfers ooit. Alleen voor Neymar (220 miljoen), Kylian Mbappé (180 miljoen), Philippe Coutinho (135 miljoen), Ousmane Dembélé (135 miljoen) en João Félix (127 miljoen) werd ooit meer geld betaald.

Fernández staat sinds zijn komst naar Chelsea op 51 officiële wedstrijden in alle competities. Vorig jaar bleef hij droog staan, dit seizoen staat de teller op zes goals. Drie keer fungeerde hij als aangever.

Bezig met laden …