voetbalzone

Recordaankoop van 9 miljoen vertrekt zonder doelpunt door achterdeur

Daniel Cabot Kerkdijk29 jan 2014, 17:45
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2014, 17:45
Advertentie
voetbalzone

Andreas Cornelius staat op het punt om Cardiff City de rug toe te keren. FC Kopenhagen heeft woensdagavond laten weten dat men op het punt staat om de twintigjarige aanvaller van de Premier League-club over te nemen. Cornelius bewandelde een half jaar geleden voor een recordbedrag van negen miljoen euro de omgekeerde weg, maar het is geen onverdeeld succes gebleken.

Ondanks zijn stevige prijskaartje, het hoogste in de clubgeschiedenis van Cardiff City, slaagde Cornelius er niet in om ook maar één doelpunt te maken. De lange Deen, in 2012/13 met achttien doelpunten topscorer van de nationale competitie, kwam tot elf optredens voor the Bluebirds. Kopenhagen betaalt ‘slechts’ 3,5 miljoen euro voor Cornelius en maakt zodoende 5,5 miljoen euro winst. In zijn vaderland moet de aanvaller wel genoegen nemen met minder salaris, naar verluidt ruim zevenduizend euro per week.

Bij Cardiff City zal men blij zijn als Cornelius van de loonlijst is verdwenen. Aan de hand van diverse variabele clausules had de transfersom tot dertien miljoen euro kunnen oplopen en de aanvaller was sowieso goed voor een weeksalaris van 55.000 euro. Daarnaast had hij een vijfjarige verbintenis en ontving hij een bedrag van 1,5 miljoen euro aan tekengeld.

Bezig met laden …