voetbalzone

Recordbreker van Ajax: ‘Ik doe het niet voor de fame, maar voor het voetbal’

Chris Meijer05 okt 2018, 08:24
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2018, 08:24
Advertentie

Ryan Gravenberch werd afgelopen maand de jongste debutant én de jongste doelpuntenmaker in de clubgeschiedenis van Ajax. De zestienjarige middenvelder zegt in gesprek met FOX Sports dat dit altijd zijn doel is geweest. “Ik moet nu eerlijk gezegd nieuwe doelen bedenken”, reageert Gravenberch.

“Vroeger was ik een lief klein jongetje, maar dat is nu wel anders. Ik besef niet dat ik zestien ben. Ik ben heel blij dat ik dit heb mogen bereiken. Dit was mijn doel: om jongste debutant en doelpuntenmaker te worden”, zegt de jonge middenvelder. “Ik ben een rustige jongen, zo ben ik altijd geweest. Ik houd van voetbal. Voor mij is het het enige. Ik doe het niet voor de fame, maar voor het voetbal. Ik wilde altijd ook voetballer worden. Maar dit gaat allemaal heel snel.”

{embed}/embed} “Toen ik vroeg werd doorgeschoven, dacht ik wel al dat het goed ging. Ik heb veel lichtingen overgeslagen”, vervolgt Gravenberch, die in het met 3-0 verloren competitieduel met PSV zijn debuut maakte en in de bekerwedstrijd tegen Te Werve (0-7) voor het eerst scoorde. “Je wilt invallen en je debuut maken. Mijn smile kan niet meer weg. Maar ik ben er nog niet. Ik moet doorpakken.” “Ik wil prijzen winnen. Alles komt vanzelf, als je het zelf gewoon goed doet. Voetbal is mijn nummer één doel, als het misgaat heb ik eigenlijk geen plan”, besluit de middenvelder. Hij speelde dit seizoen tevens al vier wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, tegen FC Dordrecht, FC Den Bosch, Jong AZ en Helmond Sport.

Bezig met laden …