voetbalzone

Recordhouder Lewandowski: ‘Dit belooft veel goeds voor de toekomst’

Peter Nusselder12 okt 2015, 09:05
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2015, 09:05
Advertentie

Robert Lewandowski was de afgelopen weken al uitstekend op dreef bij Bayern München en de spits scoorde ook zondag namens het Pools elftal tegen Ierland. Mede daardoor kwalificeerden de Polen zich voor het EK van 2016 in Frankrijk, terwijl Lewandowski een record evenaarde.

voetbalzone

Net als aanvaller David Healy van Noord-Ierland deed in de aanloop naar het EK van 2008, kwam de goalgetter van Bayern tot dertien doelpunten in de kwalificatiereeks. Belangrijk nog dan zijn eigen verdienste vond Lewandowski de teamprestatie. “We hebben het verdiend om ons te plaatsen. We waren beter dan Ierland”, vertelde de sterspeler na de 21- zege op de Ieren aan Polsat Sport.

“Er zijn nog wel wat kleine dingen die we aan ons spel kunnen verbeteren”, erkende Lewandowski, “maar dit belooft veel goeds voor de toekomst. Ik geloof in deze jongens. Het is altijd ons doel geweest om tijdens de kwalificatie een EK-plaats af te dwingen. We verdienden een rechtstreeks ticket, niet de play-offs. Ik wil de fans bedanken die ons vanaf het begin gesteund hebben.”

Bezig met laden …