voetbalzone

Recordhouder rode kaarten wordt bij debuut als coach weggestuurd

Erik van Dam24 mrt 2016, 11:55
Laatst bijgewerkt: 24 mrt 2016, 11:55
Advertentie

Gerardo Bedoya heeft zijn status als opvliegend type eer aangedaan. De veertigjarige Colombiaan is recordhouder aller tijden qua rode kaarten: hij pakte er liefst 46 in zijn actieve loopbaan en dat zijn er meer dan welke andere speler ook. En Bedoya is nog niet veranderd, want bij zijn debuut als assistent-trainer kreeg hij het ook meteen voor elkaar om weggestuurd te worden door de scheidsrechter.

Bedoya zat woensdag (plaatselijke tijd) voor het eerst op de bank als assistent van Alexis García bij Independiente Santa Fe in Colombia. Na amper twintig minuten spelen tegen competitiegenoot Atlético Junior werd Bedoya al naar de tribune gestuurd voor commentaar op de wedstrijdleiding. Vorig jaar ging hij met pensioen als speler met in totaal 46 keer rood op zak.

Na Bedoya’s aftocht liep het alsnog goed af met zijn team: de wedstrijd eindigde in 3-2. Hoe lang de Colombiaanse assistent er nu niet bij kan zijn is nog niet bekend. Zijn zwaarste schorsing was er één van elf wedstrijden voor het uitdelen van een elleboog en het schoppen van een tegenstander in diens gezicht.

Bezig met laden …