voetbalzone

Recordinternational schokt Australië met beslissing: ‘Dit is ongelooflijk’

Daniel Cabot Kerkdijk06 nov 2013, 07:05
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2013, 07:05
Advertentie

Mark Schwarzer heeft met onmiddellijke ingang een punt achter zijn internationale loopbaan gezet. De 41-jarige doelman van Chelsea heeft de Australische voetbalbond (FFA) laten weten dat hij niet langer voor the Socceroos wil uitkomen. De beslissing van de veteraan komt voor iedereen als een verrassing, mede ook vanwege het WK van volgend jaar zomer in Brazilië.

/

Schwarzer zelf heeft nog geen uitleg gegeven over zijn beslissing. De doelman, die bij Chelsea Petr Cech voor zich moet dulden, maakte aanvankelijk deel uit van een selectie van de nieuwe bondscoach Ange Postecoglou, de opvolger van Holger Osieck. “Mark was een ongelooflijk belangrijke international voor Australië”, beaamt de bondscoach. “Hij heeft de meeste interlands achter zijn naam staan, was lange tijd een van onze beste spelers en sprak vol met passie over Australië.”

Landgenoot Tim Cahill kan niet geloven dat Schwarzer, goed voor 109 interlands, zijn internationale loopbaan een halt heeft toegeroepen. “Dit is ongelooflijk. Een complete verrassing. Hij is iemand tegen wie ik heel mijn loopbaan heb opgekeken. Hij is een van de meest belangrijke ambassadeurs van het Australische voetbal, maar bovenal een echte heer binnen en buiten de lijnen.”

Bezig met laden …