Recordregen in KKD: snelste hattrick ooit na aftrap, 5-0 binnen 20 minuten

Jeroen van Poppel03 mrt 2023, 19:37
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2023, 19:37

PEC Zwolle heeft de speelronde in de Keuken Kampioen Divisie op ongekende wijze afgetrapt. De koploper van de competitie stond vrijdagavond thuis tegen FC Den Bosch al na twintig minuten met liefst 5-0 voor. De eerste drie doelpunten kwamen op naam van Apostolos Vellios, die binnen 11 minuten en 22 seconden na de aftrap al een hattrick had verzameld. Daarna scoorden Haris Medunjanin en Younes Taha om het binnen twintig minuten 5-0 te maken. Vellios tekende in de 27ste minuut voor 6-0, Thomas van den Belt in de 31ste voor 7-0.

Recordregen in Zwolle

Het regent vrijdagavond records bij PEC Zwolle. Vellios schreef in elk geval de snelste hattrick in de Eredivisie en/of Keuken Kampioen Divisie na aftrap op zijn naam sinds Opta deze statistieken bijhoudt (het seizoen 2008/09). Het was ook de snelste 5-0 tussenstand sinds Opta het bijhoudt. Het vorige record werd behaald tijdens Sparta Rotterdam - Almere City FC in 2010. Dat werd 12-1, maar de 5-0 stand werd 'pas' bereikt in de 32ste minuut. De 12-1 eindstand is nog altijd de grootste zege ooit in de Keuken Kampioen Divisie.