Red Bull Salzburg beleeft valse start nieuw seizoen in Kapfenberg

Daniel Cabot Kerkdijk17 jul 2010, 20:54
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2010, 20:54

Een uitwedstrijd in en tegen Kapfenberg blijft voor Red Bull Salzburg een lastige opgave. In mei ging de ploeg van Huub Stevens met 2-0 onderuit en werd bijna de landstitel verspeeld en ook op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen kwam de Mozartclub niet tot winst. De regerend landskampioen moest in haar eerste duel in de Bundesliga genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

Salzburg heeft de halve misstap aan zichzelf te danken. De ploeg van Stevens domineerde volledig in het eerste bedrijf, maar faalde opzichtig in de afwerking. In de 22ste minuut was de inzet van Gonzalo Zárate iets te hoog en ook Christoph Leitgeb liet nog voor rust twee goede mogelijkheden liggen. Bij de thuisploeg kopte Matej Mavric de bal na een hoekschop op de lat.

Na de onderbreking was Salzburg minder dwingend aanwezig, defensief zelfs onzeker en hoopte Kapfenberg op meer dan een punt. Invaller Simon Cziommer kon in de slotfase ook niet voor een doelpunt in het Franz Fekete Stadion zorgen. David Mendes da Silva debuteerde verdienstelijk in de Bundesliga. De middenvelder mocht van Stevens negentig minuten blijven staan.