voetbalzone

Red Bull Salzburg blijft ook na ontslag Stevens in Nederlandse handen

Peter Nusselder09 mei 2011, 14:27
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2011, 14:27
Advertentie

De clubleiding van Red Bull Salzburg is tevreden over Ricardo Moniz. De Nederlandse oefenmeester nam samen met Niko Kovac de taak van de onlangs ontslagen Huub Stevens over en heeft dit blijkbaar naar behoren gedaan. De club uit Salzburg gaat twee jaar verder met het trainersduo.

/

Dit heeft de club maandag via de officiële website bekendgemaakt. Technisch directeur Heinz Hochhauser wil de lat niet al te hoog leggen voor de beide coaches. “We willen op de jeugd inzetten en willen niet langer de nadruk op het voetballen in de Champions League leggen. Al willen en kunnen we ook met een jonge ploeg kampioen worden en vervolgens Europees voetballen.”

“Maar het was in de huidige situatie niet realistisch om tegelijkertijd in de Champions League te presteren. Deze twee trainers zijn ideaal”, denkt Hochhauser, “omdat ze de club kennen en gewend zijn om met jonge spelers te werken. Die laten ze voetballen en krijgen ook echt de kans om zich te bewijzen.” Moniz werkte eerder voor PSV, Tottenham Hotspur en Hamburger SV, onder meer als techniektrainer.

Bezig met laden …