voetbalzone

Red Bull Salzburg haalt Boghossian als opvolger van Janko

Erik van Dam22 jul 2010, 13:59
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2010, 13:59
Advertentie

Red Bull Salzburg heeft zich donderdag versterkt met Joaquín Boghossian. De Uruguayaanse aanvaller, die ook in de belangstelling stond van Lazio, heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij de Oostenrijkse landskampioen. Hij is de opvolger van Marc Janko, die zich al eerder verbond aan FC Twente.

/

Boghossian (23) geldt in zijn vaderland als één van de belangrijkste spelers voor de toekomst. Een jaar geleden ruilde hij Cerro in voor Newell’s Old Boys in Argentinië. Daar beleefde hij een zeer sterk seizoen; hij maakte achttien goals in 34 optredens voor de nummer zes van het land. Gezien de financiën die Salzburg beurde uit het vertrek van Janko, kon het zich permitteren om Boghossian naar de Europese velden te halen.

Technisch directeur Dietmar Beiersdorfer toont zich verguld met de komst van de Zuid-Amerikaanse aanvaller. “Hij is groot en erg sterk aan de bal. We zijn blij dat de transfer niet afgeketst is.” Boghossian zelf kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur, zo zegt hij op de officiële website van Die Rote Bullen. “Dit is een kampioensteam en ik hoop dat ik er mede voor kan zorgen dat dat zo blijft. Ik ben goed ontvangen in Salzburg en wil nationaal en internationaal zo ver mogelijk reiken met deze club.”

Bezig met laden …