Red Bull Salzburg mede dankzij treffer Cziommer stapje dichter bij titel

Matthijs van Laar10 apr 2010, 20:11
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2010, 20:11

Huub Stevens is met Red Bull Salzburg weer een stapje dichter bij de Oostenrijkse landstitel. Die Bullen wonnen zaterdag met 0-2 bij Austria Kärnten en hadden dat mede te danken aan Simon Cziommer. De oud-speler van onder meer FC Twente en AZ kopte op slag van rust raak en gaf daarmee de aanzet tot de achttiende zege van het seizoen.

/

De Duitser trof doel in blessuretijd van de eerste helft, wat leidde tot voorzichtige protesten van de tegenstander, omdat de vierde official geen extra tijd had aangegeven. Het deed echter niks af aan de voorsprong van de bezoekers, die in de tweede helft vooral controleerden en zo nu en dan met overleg zochten naar een beslissende tweede treffer.

Die kwam er uiteindelijk ook, al duurde het langer dan Stevens lief had. Christop Leitgeb en Somen Tchoyi snelden zich in een tegenstoot richting het doel van Kärnten, waar laatstgenoemde perfect werd bediend door zijn ploeggenoot. De Kameroener liet vervolgens doelman Andreas Schranz kansloos en bepaalde de eindstand twee minuten voor tijd op 0-2.