Red Bull Salzburg morst door late gelijkmaker Heikkinen weer punten

Bart Kruyt31 okt 2010, 16:55
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2010, 16:55

Red Bull Salzburg is na twee overwinningen op Wacker Innsbruck op rij weer tegen puntenverlies aangelopen. De ploeg van Huub Stevens leek in eigen huis ook Rapid Wien opzij te zetten, maar drie minuten voor tijd viel alsnog de gelijkmaker. Markus Heikkinen zorgde ervoor dat de Oostenrijkse topclubs in evenwicht uit elkaar gingen.

De verdediger van Rapid was in de slotfase mee opgekomen om een gelijkmaker te forceren en dat kende het gewenste resultaat. Heikkinen was bij een voorzet van de linkerkant helemaal vrijgelaten en kon van dichtbij de 1-1 binnenkoppen. In de blessuretijd kreeg Roman Wallner nog een enorme kans om Salzburg toch aan de drie punten te helpen, maar hij mikte te hoog, waardoor de landskampioen weer punten liet liggen.

In de eerste helft toonde Wallner zich nog scherper, door de score te openen. De spits werd gevonden door Christoph Leitgeb, draaide zich handig vrij en mikte beheerst raak. Zijn treffer leek voldoende te zijn voor de overwinning bij de 150ste wedstrijd tussen Salzburg en Rapid, maar Heikkinen besliste in de slotfase anders.