voetbalzone

Red Bull Salzburg neemt voorschot op landstitel

18 apr 2009, 20:17
Laatst bijgewerkt: 18 apr 2009, 20:17
Advertentie
Red Bull Salzburg lijkt af te stevenen op de landstitel in de Oostenrijkse Bundesliga. De ploeg van Co Adriaanse was zaterdag een maatje te groot voor SV Mattersburg, dat eerder dit seizoen al met 6-0 onderuit ging tegen de koploper: 2-0. Door de zege, en het gelijkspel van achtervolger Rapid Wien, staat de koploper tien punten los.

Na dik twintig minuten kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Na een verre inworp ontdeed Marc Janko zich van zijn tegenstander en schoot hij alweer zijn 35e doelpunt van het seizoen tegen de touwen. Daarmee is de topschutter nog slechts zes treffers verwijderd van het record van de Oostenrijkse legende Hanz Krankl.

Alhoewel de ploeg van Adriaanse domineerde, kregen de bezoekers een goede kans via Goce Sedloski. Hij kopte echter op de lat. Een schot van Manuel Seidl ging niet veel later maar net naast het doel van Salzburg. Aan het offensief van Mattersburg kwam net na de hervatting een einde, na de tweede gele kaart voor Michael Mörz.

In de slotfase maakte Johan Vonlanthen het karwei met een mooie actie af. Even daarvoor had Robin Nelisse een goede kans laten liggen. De aanvaller stond net als Barry Opdam in de basis. Rapid Wien kwam tergelijkertijd niet verder dan een gelijkspel bij RSC Altach (1-1). In de Bundesliga staan nog zes speeldagen op het programma.
Bezig met laden …