voetbalzone

Red Bull Salzburg stelt Adriaanse ultimatum

19 mrt 2009, 15:17
Laatst bijgewerkt: 19 mrt 2009, 15:17
Advertentie
Co Adriaanse moet vóór Pasen (12 april) duidelijkheid verschaffen aan zijn huidige werkgever Red Bull Salzburg over zijn toekomst. Heinz Hochhauser, sportdirecteur bij de Oostenrijkse club, liet in het dagblad Österreich weten binnen drieënhalve week te willen weten of de Nederlandse hoofdcoach ook volgend jaar actief blijft bij de huidige koploper van Oostenrijk.



“Als Adriaanse voor Pasen geen duidelijkheid schept, dan doen wij dat wel voor hem”, zo liett Hochhauser in dreigende bewoordingen weten. “Er is een dead-line.” Begin deze week werd bekend dat de 61-jarige oefenmeester een serieuze kandidaat is om aankomend seizoen aan de slag te gaan bij PSV.

De oud-trainer van onder meer Ajax en AZ heeft de Oostenrijkse club nog altijd niet geïnformeerd over zijn toekomstplannen. Intussen benaderde de club van eigenaar Dietrich Mateschitz al een opvolger voor Adriaanse. De Oostenrijkers hebben al contact gezocht met de Nederlandse trainer Frenk Schinkels, nu nog actief bij Austria Kärnten.

Adriaanse is bezig aan zijn eerste seizoen in Salzburg. De landskampioen van 2007, die eerder al driemaal nationaal kampioen werd onder de naam Austria Salzburg, staat momenteel bovenaan in de Oostenrijkse Bundesliga. De ploeg van onder meer Robin Nelisse en Barry Opdam heeft zeven punten meer dan achtervolger Rapid Wien.
Bezig met laden …