voetbalzone

Red Bull Salzburg strikt Stevens

21 apr 2009, 10:52
Laatst bijgewerkt: 21 apr 2009, 10:52
Advertentie
Huub Stevens is na de zomer trainer in dienst van Red Bull Salzburg. De Oostenrijkse club maakt dinsdag bekend dat het de 55-jarige oefenmeester voor twee seizoenen heeft gecontracteerd als opvolger van Co Adriaanse.



”Herzlich wilkommen. Huub wird Roter Bulle” kopt de officiële website van de Oostenrijkse koploper, waar Adriaanse momenteel nog de scepter zwaait als trainer. De Amsterdammer doet het allerminst slecht bij de club en is zelfs koploper, maar desondanks wenst de club na dit seizoen niet verder te gaan met de trainer, die bezig is aan zijn eerste jaar in Oostenrijk.

De club ontkende echter stellig dat het al sprak met Stevens. “Er is nog niets besloten en dat zal ook niet in de komende dagen of zelfs weken gebeuren. Hooguit aan het eind van het seizoen”, zei woordvoerder Thomas Blazek vrijdag nog. Inmiddels is van geruchten geen sprake meer. De club noemt Stevens op zijn officiële digitale thuis een succescoach en laat weten zeer verheugd te zijn met zijn aanstelling.

“Met Huub Stevens hebben we een internationaal gerenommeerde en zeer ervaren trainer aangesteld”, aldus Heinz Hochhauser. “We zijn ervan overtuigd dat hij zeer waardevol kan zijn voor ons, wij hebben internationale ambities.” Men is de prestaties van Stevens in de Duitse Bundesliga daarmee allerminst vergeten. Hij veroverde in 1997 met Schalke 04 de UEFA Cup en stak daarnaast tweemaal de DFB Pokal de lucht in. Daarna was hij onder andere werkzaam bij Hertha BSC, 1. FC Köln en Hamburger SV.

Stevens zelf roemt zijn nieuwe werkgever met lovende woorden. “Ik heb het spoor van Red Bull Salzburg van begin af aan gevolgd en ken het imago en de ziel van de club. De perspectieven, ontwikkelingen en ambities in Salzburg hebben me ertoe doen besluiten me aan de Rote Bullen te verbinden.”
Bezig met laden …