voetbalzone

Red Bull Salzburg trekt racismeklacht in na vergissing Leonardo

Erik van Dam25 jul 2011, 16:56
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2011, 16:56
Advertentie

Georg Harding is van alle blaam gezuiverd. De middenvelder van Wacker Innsbruck was door Leonardo beschuldigd van het uiten van racistische taal in de wedstrijd tussen zijn club en Red Bull Salzburg, zondag. Leonardo dacht dat Harding hem beledigend had toegesproken, maar de ex-aanvaller van NAC Breda, Ajax en Feyenoord bleek de verkeerde voor zich te hebben.

/

Overigens was Eddie Gustafsson, doelman en aanvoerder van die Rote Bullen, degene die zijn excuses aanbod bij Harding. Volgens het Oostenrijkse Sport had Gustafsson na Leonardo te hebben aangehoord namelijk Harding aangewezen als de schuldige. De speler van Wacker Innsbruck ontkende direct iets met de zaak van doen te hebben; terecht, blijkt nu.

“Leonardo wees de verkeerde aan. Dat spijt ons, Harding heeft niets met de zaak te maken. Maar feit is dat een andere speler racistische beledigingen heeft geuit”, benadrukt Salzburg in een statement. De club van Ricardo Moniz wil niet zeggen wie dan wel racistische taal uitsloeg richting Leonardo.

Bezig met laden …