voetbalzone

Red Bull Salzburg wil Moniz de baas maken van jeugdopleidingen

Bart Kruyt22 apr 2010, 08:42
Laatst bijgewerkt: 22 apr 2010, 08:42
Advertentie

Huub Stevens krijgt mogelijk gezelschap van een extra landgenoot bij Red Bull Salzburg. De Oostenrijkse topclub heeft Ricardo Moniz voorgesteld om hoofd opleidingen te worden in de Mozartstad. De huidige assistent-trainer van Hamburger SV denkt over het voorstel na.

De aangeboden functie reikt verder dan de Oostenrijkse club. Als Head Coach Global Youth and Coach Development zou Moniz, die zijn contract bij HSV met vijf jaar kan verlengen, verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en bewaken van een opleidingsfilosofie zoals die wereldwijd bij alle clubs van Red Bull moet worden doorgevoerd. “Ik ben er trots op dat ik voor deze functie ben gevraagd”, zegt de trainer.

Tegenover Voetbal International laat Moniz weten dat hij nadenkt over het voorstel. “Het hoofd opleidingen krijgt de verantwoordelijkheid voor alle Red Bull clubs in de wereld. Dus niet alleen Red Bull Salzburg, maar ook de vier andere Red Bull clubs: in Brazilië, Duitsland, Verenigde Staten en Ghana”, legt hij uit. “Maar het is een moeilijke keuze. Werken met een eerste elftal, zoals nu bij HSV, is ook heel boeiend. Ik verwacht binnen enkele weken de knoop te kunnen doorhakken.”

Bezig met laden …