voetbalzone

‘Reddingsplan gemeente noopt FC Twente tot zakendoen in januari’

Peter Nusselder17 dec 2015, 11:17
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2015, 11:17
Advertentie

Het is nog de vraag hoe de selectie van FC Twente er na de winterstop uit zal zien. De club uit Enschede heeft grote financiële zorgen en de gemeente heeft een voorstel voor een reddingsplan, dat vrijdag besproken wordt. Aan dat plan zullen enkele eisen verbonden zijn voor de Tukkers.

voetbalzone

Volgens Voetbal International wordt het Twente niet toegestaan om de eerste 4,8 miljoen euro die de club incasseert uit transfers direct in nieuwe aankopen te steken, terwijl bij een overname van het stadion huur vooruit zal moeten worden betaald. Daarvoor zal een bedrag van enkele miljoenen euro’s moeten worden gereserveerd door de huidige nummer zestien van de Eredivisie.

Dit leidt ertoe dat Twente gedwongen wordt in januari spelers te verkopen, als het de intentie is om ook aanwinsten aan de selectie van trainer René Hake toe te voegen. De middenvelders Hakim Ziyech, Renato Tapia en Kamohelo Mokotjo lijken als eerste in aanmerking te komen voor een vertrek; de transferrechten van dit trio liggen volledig bij de club.

Bezig met laden …