voetbalzone

Arda Güler speelt niet mee tegen Manchester United

Mart van Mourik24 jul 2023, 21:29
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:01
Advertentie

Arda Güler lijkt voorlopig nog niet inzetbaar voor Real Madrid, zo meldt Marca maandagavond. Het van Fenerbahçe overgekomen toptalent maakte veel indruk tijdens de eerste trainingen op Valdebebas, maar sinds enkele dagen kan hij niet meer in actie komen. De aanvallende middenvelder kampt met een spierblessure in het rechterbeen en kan mogelijk niet debuteren in het oefenduel met Manchester United.

De Turks international ontbrak in de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) in de vriendschappelijke wedstrijd tegen AC Milan (3-2). In eerste instantie was het onduidelijk waarom Güler, die een uitstekende indruk achterliet in de eerste trainingen van Real Madrid, niet verscheen op het veld. Nu blijkt dat hij kampt met klachten in het rechterbeen, maar de ernst van zijn kwetsuur is nog onbekend.

Ook de maandagtraining heeft Güler aan zich voorbij laten gaan. De achttienjarige creatieveling werkte een individuele training af en kon alleen fietsen en enkele krachtoefeningen doen. De verwachting van de meest verkochte sportkrant van Spanje is dat Güler ook het duel met Manchester United in de Soccer Champions Tour moet laten schieten. Die ontmoeting vindt in de nacht van woensdag op donderdag plaats in Houston.

Güler is overigens niet de enige die een speciale training afwerkte na het eerste oefenduel van het seizoen. Jude Bellingham, overgekomen van Borussia Dortmund, kon wél zijn officieuze debuut maken bij de Koninklijke, maar hij moest om onduidelijke redenen de groepstraining vroegtijdig afbreken. Federico Valverde scoorde tweemaal in de wedstrijd tegen Milan en trainde individueel in het zwembad.

Bezig met laden …